GRIEKENLAND

week 1

week 2

Ionische eilanden en de Peleponessos

Een lange dag met veel file, maar om 19.30 uur zijn we dan toch in Verona. Daar zetten we onze minitent op, eten onze laatste krentenbollen en gaan vroeg slapen. We zijn in twaalf uur naar Verona gereden met de auto.

Op naar Ancona, ongeveer 350 km. Om 13.00 uur arriveren we daar. Een camping is er niet te vinden en daarom gaan we eerst maar een kijkje nemen bij de veerboten. Grote drukte heerst er. Ondertussen bedenken we dat we ook vandaag al wel willen varen. Ik ga maar eens informeren terwijl Han op de auto met de fietsen past, want er loopt hier van alles rond. Er staan lange rijen voor het ticketbureau. Eindelijk ben ik aan de beurt en de boot wordt ondertussen vol geladen met campers, auto’s met en zonder caravans. De ticketverkoper is eerst erg onwillig en zegt dat omzetten van de tickets niet gaat. Als ik dan toch blijf zeuren, gaat hij het maar eens vragen. Ondertussen wordt de rij achter mij al aardig ongeduldig. Mijn ticketverkoper komt terug en daarna gaat het allemaal erg snel. Even later zitten we met een lekker biertje op het dek van het schip en hoeven we geen overnachting meer te regelen. Heerlijk naar Griekenland. Samen met veel Turkse reizigers brengen we de nacht door in vliegtuigstoelen. De Turkse reizigers slapen allemaal op de grond, dit gaan wij op de terugreis ook doen, want zo kom je uitgeslapen aan.

Ongeveer 22 uur later verlaten we de boot in het bloedhete Patras. We vinden een lekkere rommelige camping met veel olijfbomen. Het voelt zo veilig dat Han besluit om zijn de batterij van de harddisk in de toilet te laden zonder toezicht. Han is erg in zijn sas met de Nikon D 70, ik heb voor de zekerheid ook mijn eigen Minolta maar mee genomen.

De eerste 46,5 kilometer met de fiets zitten erop, wel zonder bepakking. Een proefrit om een beetje te wennen, morgen verlaten we Kato Achea op de Peleponeses en rijden naar Kilini naar de veerboot voor Zakinthos. Het is een prettig temperatuurtje het is 30 gr. We maken zelf wat wind tijdens het fietsen en er is wat wind, ideaal fietsweer.

Eerst moeten we een garage zoeken voordat we kunnen vertrekken, onze kofferbak van de auto wil niet dicht. We vinden een garage in een soort schuur en daar wordt onze achterklep gratis gemaakt. Om ongeveer 10.00 uur fietsen we de camping af, de auto blijft achter. We kunnen de auto hier laten voor een aantal weken, de autosleutel is bij de eigenaar van de camping. Als het niet gaat met het fietsen komt hij ons met onze eigen auto ophalen. Heel lief aangeboden, maar we hopen dat het niet nodig is. De start gaat lekker, maar na ongeveer 20 km. raken we de weg al kwijt, na wat zoekwerk en wat omrijden zien we een grote weg. We gaan via deze weg verder, wel druk maar zo kunnen we even flink wat km. maken. Om ongeveer 16.00 uur zijn we al in de haven. We kopen tickets en gaan even lekker wat eten. Een groot bord spaghetti werken we naar binnen, want we hebben veel trek.  Met de boot naar Zakinthos en dan naar een volgende camping. We vinden een rustige camping aan zee, onze dagteller geeft 85,5 kilometer aan, een goed begin.